شهردار تهران در این دیدار ها با مراجع تقلید و آیات عظام مکارم شیرازی، جوادی آملی، نوری همدانی، حسینی بوشهری، سعیدی، علوی گرگانی، سبحانی، موسوی اردبیلی، امینی، علوی بروجردی و شهرستانی دیدار و گفت و گوكرد.
محمد باقر قالیباف شهردار تهران با آیات عظام و مراجع بزرگوار تقلید قم دیدار و گفت وگو کرد.
به گزارش ایلنا، شهردار تهران در این دیدار ها با مراجع تقلید و آیات عظام مکارم شیرازی، جوادی آملی، نوری همدانی، حسینی بوشهری، سعیدی، علوی گرگانی، سبحانی، موسوی اردبیلی، امینی، علوی بروجردی و شهرستانی دیدار و گفت و گوكرد.
محمد باقر قالیباف در جریان دیدار با آیات عظام و مراجع تقلید شهر مقدس قم، باحضور در بیت آیت الله علوی گرگانی با ایشان دیدار و گفت و گو کرد.
آیت الله محمد علی علوی گرگانی در دیدار با محمد باقر قالیباف، ضمن تشکر و قدر دانی از حضور شهردار تهران در دیدار با مراجع عظام تقلید، اظهار داشت: این توجه و لطفی که شما نسبت به مراجع و روحانیون دین دارید و خود را مقید می دانید که همه ساله با حضور در بیوت مراجع به ارایه گزارش بپردازید، نشان از حسن عقیده جنابعالی دارد.
آیت الله علوی گرگانی با بیان اینکه «خدمات شما در تهران بسیار خوب و مطلوب بوده است»، خطاب به شهردار تهران، تصریح کردند: انتظار ما هم از شما این است که در انجام خدماتتان، خدا و خلق خدا از شما راضی باشند زیرا خداوند فرموده است رضایت خلق خدا رضایت من است. من معتقدم که اگر برنامه های شما نه تنها در تهران بلکه در تمام ایران اجرا شود، راحتی مردم فراهم خواهد شد.
ایشان همچنین با اشاره به موضوع عفاف و حجاب در پایتخت، اظهار داشت: در رابطه با تهران، آنچه باعث نگرانی من می شود موضوع فرهنگ عفاف و حجاب آن است. اگر نیت پاک شما در این بخش هم نه به صورت اجبار، بلکه با فرهنگ سازی انجام شود، انشالله باعث خواهد شد تا مردم عفاف و حجاب را رعایت کنند.اگرچه این موضوع نیازم به همکاری همه بخش ها و دستگاه ها دارد.
همچنین شهردار تهران در جریان دیدار با مراجع عظام تقلید در شهر قم با آیت الله العظمی موسوی اردبیلی دیدار و گفت و گو کرد.
آیت الله العظمی موسوی اردبیلی در دیدار با شهردار تهران، تصریح کردند: اخبار و گزارش هایی که از تهران می شنویم بسیار خوشوقت کننده است و الحمدلله معلوم است که برای این کارها فکر شده و با برنامه ریزی انجام می شود، از این جهت به شما تبریک می گویم.این مرجع تقلید عالم تشییع در ادامه خطاب به شهردار تهران، تاکیدکردند: کارهای شما نشان از این دارد که مردم از اقدامات شما راضی هستند؛ رضایت خلق خدا نیز رضایت خدا را به همراه دارد.
آیت الله العظمی موسوی اردبیلی در پایان افزودند: امیدوارم خداوند شما را عاقبت به خیر کند و همیشه در کارها موفق باشید.
بر اساس این گزارش، ایت الله شهرستانی سید جواد شهرستانی، نماینده آیت الله العظمی حسینی سیستانی در ایران در دیدار با محمد باقر قالیباف، گفت: شما از جمله مدیرا موفق هستید و خداوند توفیقات بسیاری به شما داده است و توانسته اید اقدامات بزرگ و مهمی را در پایتخت جمهوری اسلامی انجام دهید. افرادی که حتی یک بار تهران را دیده باشند، روند تغییرات و به روز شدن تهران را درک می کنند.
وی با اشاره به موضوع آلودگی هوای پایتخت، خطاب به شهردار تهران گفت: شما توانایی حل این موضوع را دارید، به عنوان یک توصیه به شما عرض می کنم برای این موضوع نذرکنید تا انشالله در سمت های بالاتر، در طی یک دوره سه – چهار ساله مسئله آلودگی هوا را که باعث آسیب های بسیاری برای شهروندان است، حل کنید. انشالله خدا حتما این نذر شما را برآورده خواهد کرد.
محمد باقر قالیباف شهردار تهران در ادامه سفر خود به شهر مقدس قم با حضور در بیت مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی با فرزند ایشان دیدار و گفت و گو کرد.
حجت الاسلام محمدجواد فاضل لنکرانی فرزند مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی در این دیدار خطاب به شهردار تهران گفت: شما جمله ای را از دیدار خصوصی با پدرم نقل کردید که بازخورد های بسیار زیادی داشت و مورد توجه مردم قرار گرفت.
حجت الاسلام محمد جواد فاضل لنکرانی نیز در ادامه این دیدار، گفت: ایشان (مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی) نسبت به جنابعالی و موثر بودن شما در نظام و کشور و مسئولیت های مهمی که در کشور و همچنین دوران دفاع مقدس داشتید بسیار خوشبین بودند و با خوشحالی و اطمینان می گفتند از عهده مسئولیت هایتان بر می آیید؛ بحمدالله که چنین بود و موفق هم بودید.
محمد باقر قالیباف در جریان سفر به شهر مقدس قم، با حضور در آیتالله سید محمدجواد علوی بروجردی، استاد برجسته حوزه علمیه قم با ایشان دیدار و گفت و گو کرد.
آیت الله علوی بروجردی در این دیدار خطاب به شهردار تهران، گفت: شما از سرمایه های بزرگ انقلاب و یک حجتی برای شخصیت های اجرایی کشور هستید؛ حدیثی از حضرت امام حسن عسگری (ع) داریم که می فرمایند ما حجت خدا بر مردم هستیم و فاطمه (س) بر ما ائمه حجت است.شما هم باتوجه به خدماتی که داشته اید حجتی برای مدیران اجرایی هستید.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اقدامات و فعالیت های شهرداری تهران، یادآور شد: در گذشته برخی می گفتند باید پایتخت منتقل شود؛ مشکلات بسیار است اما شما کارهای شاقّی که اصلا ممکن نبود را عملی کردید و زندگی نه در شمال تهران که در جنوب تهران هم جاری شد.
بر اساس این گزارش، شهردار تهران در ادامه سفر با آیت الله جعفر سبحانی دیدار کرد.
آیت الله جعفر سبحانی با اشاره به پایان دوره مدیریت شهری در دوره فعلی و در پیش بودن انتخابات شوراها، افزودند: پیغمبر اسلام (ص) پیش از ترک دنیا جانشینی که شایسته ایشان باشد را معرفی کردند، شما که امروز این همه خدمات کرده اید نیز خوب است نیرویی که تربیت شده باشد و بتواند کارهای شما را ادامه دهد، معرفی کنید.
آیت الله جعفر سبحانی در دیدار با محمد باقر قالیباف، با اشاره به فعالیت های صورت گرفته از سوی شهرداری تهران گفت: خدمات و اقدامات شما در تهران بسیار چشمگیر است و هر کس به این شهر می آید، متوجه این اقدامات می شود.
این مرجع تقلید در ادامه با نقل حدیثی از پیامبر مکرم اسلام (ص) گفت:این حدیث را آیت الله العظمی بروجردی در روزهای آخر عمر شریف خود نقل کرده اند. حضرت رسول (ص) فرمودند» اگر کار را برای خدا انجام دهید، صراف خدا است. باید رضایت خلق خدا را به دست آورید تا رضایت خداوند حاصل شود.
آیت الله سبحانی در پایان با اشاره به ساخت مساجد در تهران، بر لزوم ساخت مساجد بزرگ که امکان تبدیل شدن به مراکز اجتماعات بزرگ مردمی باشد را مورد تاکید قرار داد.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با محمد باقر قالیباف، ابراز داشت: گزارشی که دادید بسیار تازگی داشت، هم در حوزه فعالیت های عمرانی و آبادانی و هم در حوزه فعالیت های فرهنگی کارهای بسیار خوبی انجام شده است؛ البته همانگونه که خود شما هم بارها اشاره کرده اید، انسان نباید نسبت به موفقیت های خود قانع شود، بلکه باید محیط وسیع تر و افق گسترده تری را در نظر گرفت تا رشد و موفقیت تداوم داشته باشد.
این مرجع تقلید شیعیان در ادامه تاکید کردند: آنچه انجام داده اید در تاریخ می ماند و جمله کارهای مبارکی که انجام داده اید، باقیات و الصالحات شما است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی همچنین افزودند: من نسبت به این اقدامات نگاه دیگری هم دارم، اگرچه همه این فعالیت ها از نظر زیبایی و ظاهری بسیار خوب است، اما به شکل غیر مستقیم یک پیام قوی اسلامی هم دارد؛ وقتی جمهوری اسلامی نبود وضع تهران چگونه بود و امروز که نظام جمهوری اسلامی وجود دارد وضعیت تهران به کجا رسیده است؟ این نشان می دهد بر خلاف نگاه مغرضانه برخی که می گویند اسلام برای دنیا برنامه ندارد، دنیا و آخرت انسان در پناه اسلام آباد می شود.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه « آنچه شما انجام داده اید را تبلیغ غیر مستقیم نظام و اسلام می دانم»، گفت: هنگامی که افراد خارجی به تهران می آیند و ایران را می بینند حتما در مقایسه با کسانی که تهران را ندیده اند، نگاه متفاوتی نسبت به جمهوری اسلامی خواهند داشت، این افراد با دیدن این موفقیت ها می فهمند اسلام برای زندگی سالم مردم برنامه دارد و معلوم می شود شهرداری به معنای عمران و آبادانی شهر نیست، بلکه به معنای در نظر گرفتن سلامت جسمی و روحی مردم شهر است.
وی خاطر نشان ساختند: شاید بسیاری از اقداماتی که انجام داده اید در خارج از حیطه کار شهرداری بوده باشد، اما وقتی دیدید کارهای بر زمین مانده متولی ندارد و یا متولی آن به آن ها نمی پردازد، وارد میدان شدید و آن کار را بر عهده گرفتید که این کار بسیار خوبی است.
آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی بیشتر اقدامات و خدمات شهرداری تهران، تصریح کردند: شهرداری تهران در حوزه اطلاع رسانی و پیام رسانی فعالیت های گسترده ای انجام داده، اما به نظر می رسد در این حوزه باید اقدامات بیشتری را انجام دهید؛ امروز در دنیا حرف اول را اطلاع رسانی می زند، هرچه در این حوزه سرمایه گذاری کنید بجا و سزاوار است زیرا اطلاع رسانی این اقدامات، تبلیغ غیر مستقیم کارآمدی اسلام است.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه تاکید کردند: گاهی ممکن است برخی از تنگ نظران به کارهای شما ایراد بگیرند و بگویند اسراف است؛ باید با اطلاع رسانی کاری کرد که بدانند کارهایی که انجام شده چه اثراتی برای تهران داشته است، چرا که تهران از نظر جغرافیای طبیعی بسته است و زود از نظر آلودگی هوا به مرحله هشدار می رسد،باید مراکزی برای تنفس شهر باشد بنابر این باید بدانند چه اقداماتی برای آن انجام شده تا مردم سالم زندگی کنند.
این مرجع تقلید به معضل آلودگی هوای تهران اشاره و تصریح کردند: پیشنهاد می کنم درباره تهران فکری اساسی شود تا این شهر از بن بست آلودگی هوا خارج شود؛ این حرف هایی که برخی می زنند که باید پایتخت را عوض کنیم، دلیل بر ضعف آن ها و ضعف مدیریت آن ها است. باید خبرگان بیایند، برنامه ریزی کنند، الگو های جهانی را ببینند و بتوانند راهکاری برای این کار پیدا کنند.
آیت اللهکارم شیرازی همچنین افزودند: در رابطه با مسایل فرهنگی نیز دشمن و به یک معنا افراد بی بند و بار، دائما در حال آلوده کردن فضای مجازی هستند و به واسطه سایت ها، شبکه ها و حتی از طریق موبایل در حال سم پاشی بر افکار عمومی هستند؛ بنابر این ما هم باید حرکت خودمان را قوی تر کنیم، باید وارد میدان شویم و این اقدامات را خنثی کنیم.
محمد باقر قالیباف شهردار تهران که به منظور دیدار سالانه خود با آیات عظام و مراجع تقلید به شهر مقدس قم سفر کرده بود، با حضرت آیت الله ابراهیم امینی، عضو جامعه مدرسین و امام جمعه قم دیدار در گفت و گو کرد.
آیت الله امینی در این دیدار خطاب به شهردار تهران، گفت: من پیش از این هم در مورد شهرداری تهران بسیار شنیده ام و نوعا مردم از شما تعریف می کنند، شما شهرداری نمونه و موفق بوده اید؛ اقداماتی که در حوزه فرهنگ انجام داده اید، کارهای بسیار خوبی بوده است و اگر قبلا هم می توانستم حتما از شما تشکر می کردم.
وی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه و لزوم توجه دستگاه های مختلف به آن تصریح کرد: البته کمبود های فرهنگی بسیاری داریم، بخصوص انتظار است در پایتخت جمهوری اسلامی وضعیت از نظر فرهنگ عفاف و حجاب بهتر باشد که این مسئله نیاز به همکاری همه کشور دارد و از توان و عهده شهرداری به تنهایی خارج است؛ من از تلاش های شما تشکر می کنم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: فرصت را مناسب می دانم تا چند نکته ای را خطاب به تمام کسانی که می خواهند در انتخابات آینده کاندیدا شوند، مطرح کنم. کسی که می آید و انتخاب می شود با انبوهی از مشکلات از جمله مشکلات فرهنگی و اخلاقی روبرو خواهد شد. یکی از مهم ترین ضعف هایی که داریم، ضعف مسایل اخلاقی است و باید در کل کشور بر روی مسایل فرهنگی و اخلاقی سرمایه گذاری جدی کنیم.
امام جمعه قم با بیان اینکه «بیشتر مشکلات ما، حتی گرانی، تورم و... ناشی از مسایل اخلاقی است»، تاکید کرد: هر کسی که رئیس جمهور می شود و بعد از این دولت بر سر کار می آید، باید این ضعف اخلاقی را جبران کند.به همه کاندیداها توصیه می کنم در تبلیغات خود اخلاق اسلامی را رعایت کنند.
آیت الله امینی یکی دیگر از مصادیق و مشکلات اخلاقی جامعه را افزایش سن ازدواج جوانان دانست و گفت: این مسایل با دادن یک وام ازدواج حل نمی شود، این یک موضوع اخلاقی و فرهنگی است و باید فکری برای حل این معضل داشت. در این زمینه به برنامه ریزی گسترده و هماهنگی همه دستگاه ها نیاز داریم.
امام جمعه قم از گرانی و تورم به عنوان دیگر مسئله مهم جامعه یاد کرد و اظهار داشت: بخشی از این گرانی و تورم معلول تحریم های خارجی و بخشی هم معلول بی برنامگی، ندانم کاری و اشتباهات ما است؛ اگر در مسایل اقتصادی بهتر عمل می کردیم امروز با مشکل مواجه نبودیم. حل این مشکل خیلی سخت است، باید بررسی کرد علل این گرانی ها چیست و چرا به وجود آمده است.
وی خاطر نشان ساخت: متاسفانه نتوانسته ایم برنامه اقتصادی منظمی داشته باشیم تا جذب سرمایه گذاری کنیم.
آیت الله امینی همچنین عنوان داشت: فکر می کنیم اگر بخواهیم به قشر فقیر کمک کنیم باید به آن ها پول بدهیم، اما فکر نکرده ایم که این پول دادن باعث تورم می شود. به گونه ای رفتار شده که اگر دولت بعدی هم بخواهد همین روش را ادامه دهد، این مشکلات ادامه پیدا می کند و اگر بخواهد شیوه را تغییر دهد با مشکلات افکار عمومی روبرو می شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه « توصیه من به همه کاندیداها این است که راه حل های عملی را به مردم ارایه دهند»، گفت: کاندیداها صادقانه بگویند مشکلات چه هست و تا چه حد می توانند این مشکلات را حل کنند. مردم ما نیز تیزهوشند؛ اگر برنامه ها را بشنوند و امیدوار شوند حتما همکاری می کنند.
آیت الله امینی در ادامه به برخی تخریب های انتخاباتی در دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: انشالله دیگر شاهد تخریب چهره دیگران که در دوره گذشته بود، نباشیم؛ در دوره قبل مناظره ای داشتیم که خیلی بد بود، ای کاش واقع نشده بود و ای کاش اگر قرار شد مناظره ای هم باشد، صدا و سیما مناظره واقعی پخش کند و نه تخریب ها را.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: ما دارای رهبری آگاه و روشنی هستیم که حامی افرادی هستند که کار می کنند.
امام جمعه قم در پایان سخنان خود خطاب به قالیباف، گفت: از شما می خواهم تا به صورت جدی وارد صحنه انتخابات شوید و پیش قدم در راه این مسایل باشید. نتیجه هم هرچه شد با خدا است.
شهردار تهران با حضور در بیت آیت الله حسین نوری همدانی، با این مرجع تقلید جهان تشیع دیدار و به ارایه گزارشی از اقدامات شهرداری تهران در طول سال گذشته پرداخت.
آیت الله نوری همدانی نیز در این دیدار، پس از استماع سخنان شهردار تهران، خطاب به قالیباف گفت: آنچه شما انجام داده اید و کارهایی که کرده اید، نام آن را جز حماسه چیزی دیگری نمی توان گذاشت؛ یعنی شما در کارهای خود خلق حماسه کرده اید.آنچه انجام شده با توجه به گستردگی کارها و ویژگی هایی همانند شجاعت، قدرت و مدیریت که شما دارید، افتاده است.
وی یادآور شد: این اقدامات با تمام ابعاد به دنیا نشان می دهد که در نظام اسلامی ایران، افرادی هستند که توانایی اثر گذاری در همه حوزه ها را دارند.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به اقدامات گسترده ای که در شهرداری تهران انجام شده است، تصریح کرد: صدا و سیما و رسانه ها باید این اقدامات را برای مردم نشان دهند و آن را با گذشته مقایسه کنند تا مشخص شود در گذشته تهران چگونه بوده است و امروز چگونه است؟
وی تصریح کرد: در گذشته جنوب تهران بسیار عقب مانده بود در حالی که همین مردم جنوب شهر بودند که در جلسات مذهبی شرکت می کردند و در دفاع مقدس حضور پررنگ داشتند؛ اما شما توجه کردید و جنوب شهر را بهتر از شمال آن ساختید. این کار بسیار قابل تقدیر است.
آیت الله نوری همدانی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی از اقدامات انجام شده تاکید کرد:به شما پیشنهاد می کنم حتما وقت بگذارید و در سیما به این موضوعات بپردازید و برای مردم اطلاع رسانی نمایید.
آیت الله نوری همدانی افزود: نکته دوم حماسه سیاسی است، امروز دنیا به گونه ای است که اتحادیه اروپا، آمریکا، صهیونیست ها و سلاطین دست نشانده آن ها در کشورهای عربی سعی می کنند به وسیله ایران هراسی و شیعه هراسی با ایران مقابله کنند، زیرا کشور ما را جلوی خود می بینند. در حوزه بین الملل نیاز داریم تا با این ایران هراسی مقابله کنیم.
این مرجع تقلید یادآور شد: سومین نکته تاکید بر تربیت، ارشاد و اصلاح فرهنگ مردم است تا افراد صالح باشند. یعنی ایجاد جایگاه هایی برای اصلاح فرهنگ و ارشاد که شما در این حوزه کارهای خوبی انجام داده اید. نکته پایانی در کلام امیرالمونین (ع) نیز آباد کردن مملکت است.
ایشان همچنین تصریح کرد: این موارد فرامین اسلام است و - خدا را شکر - خدمات شما نشان می دهد که در این چهار خصلت موفق بوده اید؛ به نحوی که تهران امروز با 20 - 30 سال گذشته قابل مقایسه نیست.
این مرجع تقلید در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اشاره و اظهار کرد: کسانی باید در انتخابات آینده کاندیدا شوند که افرادی شجاع، با فرهنگ و حماسه ساز باشند و بتوانند موضوعات اقتصادی، گرانی، تورم، بیکاری و مسایل بین المللی را حل کنند.
آیت الله العظمی نوری همدانی با اشاره به تعدد افرادی که می خواهند در انتخابات شرکت کنند افزود: من به برخی از دوستان پیشنهاد کردم افرادی که برای انتخابات اعلام آمادگی کرده اند، دور هم بنشینند و کریمانه، خالصانه و خاضعانه افرادی را که در میان آن ها شایسته هستند جدا کنند و ببینند چه کسی شرایط لازم را دارد تا به میدان بیاید.
ایشان ضمن ابراز امیدواری بر اینکه زمینه ای فراهم شود تا حماسه سیاسی مورد نظر رهبر معظم انقلاب محقق شود، افزودند: اینکه 25 نفر کاندیدای انتخابات باشند، باعث تشتت آرا می شود و امیدواریم تقریب در بین این افراد انجام شود.
این مرجع تقلید در پایان خطاب به شهردار تهران، گفتند: امیدوارم دفعه بعد که شما را می بینم، تبریک این موضوع را بگویم که کسی آمده که جهاد و حماسه را ایجاد کرده است.
محمد باقر قالیباف و هیئت همراه با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد.
در این دیدار حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به گزارش ارایه شده از سوی شهردار تهران درباره اقدامات مدیریت شهری در سال 1391، گفتند: اقداماتی که در شهر تهران و شهرداری انجام داده اید، بسیار مسرت بخش است، برای شما توفیق ارایه خدمات برتر و بهتر را از خداوند متعال خواستارم.
آیت الله جوادی آملی همچنین تاکید کردند: ما در دوره ای زندگی میکنیم که قدرت علم در دست حس و تجربه است. آنچه شما الآن در غرب میبینید یا در برخی از دانشگاهها میبینید تماماً دانشهایی است که بر محور حس و تجربه است و کارآمدی حس و تجربه نه برای انسان کافی است، نه برای شهر انسان و نه برای کشور انسان، زیرا بخش مهمّ امور انسان را آن علوم تجریدی تشکیل میدهد نه تجربی.
ایشان همچنین یادآور شدند: غرب قرابت هر دوی این ها را تجربه تلخی کرده است، هم علم بی دین و هم دین بی علم. هم قدرت در اختیار کلیسا و دین بی علم را تجربه کرده است که نتیجه آن گالیله سوزی و تفتیش عقاید بود و یا در دوران بعد، علم بی دین را تجربه کرد که حاصل آن جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم بود.
آیت الله جوادی آملی تصریح کردند: در دنیا از این غرب وحشی تر نداریم که در جنگ جهانی، هفتاد میلیون آدم را به زیر خاک کرد. نباید با دید احترام به آن ها نگاه کرد آن ها به دست متفکرانشان جنگ جهانی را راه اندازی کردند و میلیون ها نفر را در کوتاه ترین زمان کشتند. امروز هم دست آن ها روی ماشه بمب اتم است و این جنگ ها را در میانمار، عراق و کشورهای دیگر راه اندازی می کنند. از این ها وحشی تر چه کسی می تواند باشد؟
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به وضعیت ایران در طول تاریخ، عنوان کردند: در جنگ جهانی اول به دلیل آنکه دین نبود ایران تسلیم شد. در جنگ جهانی دوم و در کودتای ننگین 28 مرداد نیز به دلیل آنکه دین حضور نداشت، تسلیم شد اما وقتی امام (ره)، حسینیه، مسجد و حوزه و مردم به میدان آمدند، آن ها تسلیم شدند و هرچه ایران اسلامی گفت انها گفتند چشم.
ایشان همچنین افزودند: ژاک شیراک که شهردار بود و بعد رئیس جمهور شد به این دلیل بود که شهرش را به گونه ای اداره کرد که آن شهر را الگوی کشور دید؛ اگر کسی شهری فکر کند او همیشه شهردار خواهد بود، اما اگر کسی شهر را الگوی کشور بداند و آن را به شکلی بسازد که نمونه کشور باشد آن وقت اگر 10 میلیون جمعیت شدند 70 میلیون نفر بازهم کار آمدند. چون مردم نمونه مملکت اند. باید کار را به آنها بسپارند و نظارت کنند و آنها کارشان را خودشان انجام دهند مردم می توانند این کار را انجام دهند.
محمد باقر قالیباف، با آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اقدامات و خدمات شهرداری تهران، ابراز داشت: اتفاقات تهران در مقابل چشم همه هست و من - به دلیل نوع کاری که دارم و باید هفته ای چند بار به تهران بیایم - این اقدامات و تلاش ها را می بینم؛ فکر می کنم کمتر کسی باشد که این موفقیت ها را ببیند و به یاد شما نیفتد.
امام جمعه موقت قم خاطر نشان ساخت: انصاف این است که - در یک جمله بگویم - وضع تهران به گونه ای است که انسان احساس طراوت، شادابی و زندگی می کند و تهران شهری است که برای ادامه زندگی می توان به آن دل بست؛ این نتیجه برنامه ها و دلسوزی های شما است، اگرچه در تهران با این وسعت و گستردگی مشکلات و مسایلی هم وجود دارد.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه صحبت های خود به عهد نامه مالک اشتر که حضرت امیر المونین (ع) در آن بر روی چهار نکته تاکید ویژه داشتند، اشاره کرد و گفت: این چهاردستور لازمه یک مدیریت توانمند و قوی، چه در جایگاه شهرداری و چه سایر مسئولیت ها است. نخست توجه به آبادانی شهرها و مراکزی که مردم در آن ساکن هستند؛ یعنی جایی که جلوه های آبادانی آن برای مردم دیدنی باشد. این در مقابل کسانی است که می گویند اسلام به دنیا نمی اندیشد. یک مقایسه کلی میان قبل و بعد از انقلاب نشان می دهد که سمت و سوی آبادانی چگونه بوده است.
مدیر عالی حوزه های علمیه سراسر کشور یادآور شد: نکته دوم در اینکه، باید توجه کرد مسئول جامعه فقط مسئول آبادانی نیست، بلکه باید کار فرهنگی را در کنار کار عمرانی انجام داد؛ در غیر این صورت تفاوتی میان ما و کشورهای غیر اسلامی نیست.
عضو مجلس خبرگان رهبری نکته سوم در عهد نامه مالک اشتر را دشمن شناسی عنوان کرد و گفت: هر حرکتی با یکسری دشمن مواجه می شود، کشور ما با تحریم ها و کینه ورزی ها روبرو بوده و این کشور سال ها مقاومت کرده است. یکی از موضوعات مهم دشمن شناسی و مقاومت کردن است.؛ نکته بعدی اینکه برای عمران و آبادانی چرخه مالی لازم است یعنی گرفتن خراج از مردم و تامین مالی؛ چون تا این چرخه مالی نباشد کاری پیش نمی رود.
آیت الله حسینی بوشهری خطاب به شهردار تهران گفت: خوشبختانه شما جزو موفقین هستید که با پشتکار و دلسوزی، موفقیت های بسیار به دست آورده اید؛ ما برای اداره کشور به این فاکتور ها، یعنی همان دلسوزی، پشتکار و انعطاف پذیری نیاز داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «دنیا به ایران به عنوان کشوری که باید الگو باشد نگاه می کند»، ابراز داشت: البته ما نتوانسته ایم آنچه مورد خواست مقام معظم رهبری بوده است را ارایه دهیم، تنها رهنمود های ایشان نیز نمی تواند یک شبه این الگو را بسازد، بلکه مدیران باید گوش به فرمان باشند و به این رهنمود ها عمل کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین اظهار کرد: نکته دیگر غفلتی است که گاهی اتفاق می افتد، باید بدانیم خواستگاه انقلاب حوزه و روحانیت است، نمی توانیم جامعه ای را تعریف کنیم اما خواستگاه اصلی آن را فراموش کنیم. اگر روحانیت و حوزه را از انقلاب منها کنیم، هویت آن از بین می رود. اگر کسی در دوره دفاع مقدس شهید می شد، با این نگاه بود که امام (ره) نایب امام زمان (عج) است و یک امر تعبدی انجام داده است.
مدیر عالی حوزه های علمیه سراسر کشور در پایان تاکید کرد: خوشبختانه شما به این موضوعات توجه دارید و امیدوارم بتوانید با حفظ موفقیت های گذشته، گام های موفقیت آمیز بیشتری بردارید.
قالیباف همچنین با حضور در بیت حضرت آیت الله انصاری شیرازی از این عالم عامل عیادت کرد.
شهردار تهران با حضور در بیت مرحوم آیت الله موسوی لاری، رئیس فقید مرکز نشر معارف اسلامی در جهان، با بیت مکرم ایشان دیدار کرد و فقدان این عالم ربانی و پژوهشگر بزرگ جهان تشیع را تسلیت گفت.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 13,ژانویه,2025